Terug naar overzicht
18 december 2020

In memoriam Arie van Duijn

13/03/59 - 13/12/20

Zijn fiets stond altijd klaar. Arie van Duijn begeleidde jarenlang nieuwe gasten op zijn fiets naar hun plek. Een echte gastheer in hart en nieren: zeven dagen in de week, 24 uur per dag. Na zijn zestigste verjaardag besloot hij het iets rustiger aan te gaan doen in de zomermaanden. Daar heeft hij één zomer van kunnen genieten want zondag overleed hij in zijn huis na een kort ziekbed.

De jonge Arie werd al snel aangetrokken door de toeristische branche. Tijdens zijn schoolvakanties werkte hij op de Rijnsburgse Camping Koningshof. Na een opleiding aan de Sociale Academie werkte hij kort in het maatschappelijk werk. Zijn hart bleek uiteindelijk toch meer in de toeristische sector te liggen en hij ging aan de slag op de receptie van Camping Koningshof. In 1995 stapte hij over naar Camping De Zuidduinen waar hij de beheerder werd en waar hij ging wonen met zijn gezin.

Arie van Duijn werd hét gezicht van Camping De Zuidduinen. Van april tot en met eind september was hij in touw om het alle gasten naar de zin te maken. Hij kende iedereen en was bij alle gasten betrokken. Hij wist heel veel van de gasten. Als iemand jaren geleden ziek waren geweest, wist hij dat nog precies.  Als gasten overleden, ging hij naar de begrafenis. Was er iemand ziek, dan regelde hij dat er medische hulp kwam of dat iemand naar de dokterspost werd gebracht. Zeker in een noodsituatie was hij altijd bereikbaar. Hij was een heel sociaal mens.

Afgelopen zomer werkte hij nog vier dagen in plaats van de gebruikelijke zeven dagen in de week. Hij wilde graag wat meer tijd om met zijn motor te rijden, met de hond te wandelen, met vrienden te kaarten of een stukje te fietsen, buiten de campingritjes. Hij verhuisde vanaf de campingwoning terug naar het ouderlijk huis in Katwijk aan Zee.

Arie van Duijn werd in november ziek en overleed zondag 13 december op 61-jarige leeftijd. We gaan hem enorm missen.

Een schriftelijke condoleance, herinnering aan of anekdote over Arie kunt u achterlaten op https://www.memori.nl/gedenkplaats/arie-van-duijn.